Hinged doors   Hinged fire doors  Swinging doors (double-action doors)
Sliding doors Sliding fire doors Gates and fences
Trapdoors, lids and covers Heavy objects that need to be damped Interlock control systems
Hinged elevator doors Sliding elevator doors Home-lifts

Hinged doors

 1. Slamming hinged doors
     sol.: DICTATOR door checks
 2. Hinged doors that need to be self-closing
     sol.: DICTATOR mechanical door closers, TJSS overhead door closers or DICTAMAT automatic door drive units 
 3. Hinged doors that need to fixed and released easily on every opening position
     sol.: DICTATOR door holders type ZE

 4. Hinged- or pivot doors which are too heavy to use hinges or regular floor springs
     sol.: DICTATOR WAB floor springs; heaviest version suitable for a door weight of maximum 600 kg!
 5. Hinged doors on which should be prevented that these can be swept open by a gust of wind or vandalism
     sol.: DICTATOR back-checks
 
6. Hinged doors that need to be operated electrically
    
sol.: DICTAMAT door units for hinged doors
 7. Locking of doors etc. to prevent unauthorized access
     sol.: DICTATOR bar magnets or TVR door locking systems
 
8. Entrance control for doors in clean rooms or laboratories
     sol.: DICTATOR interlock control systems

Up

Hinged fire doors

 1. Fire doors which do not comply with the requirements because these doors warp in case of a fire
     sol.: DICTATOR HLS-Catch temperature bolt for universal fitting in the door frame or door, several successful tested with TNO-Efectis, Warrington Fire etc.
 2. Fire doors that always need to be closed by order of the fire department although in practice this is not desirable and practical
     sol.: Door is kept open on a DICTATOR electro magnet and in case of a calamity detected by a smoke detector the current to the magnet is cut off and the door can be closed safely.
 3.
Double-wing fire doors that always need to be closed in the right sequence
     sol.: DICTATOR door sequence selectors SR 90 or DICTATOR door sequence selector SR 2000 eventually with electromagnetic fixing
 4.
Closing solution for fire doors which comply with the applying regulations without compromising to accessability
     sol.: TJSS free-swing overhead door closer with arm or guiding rail
 5. Slamming fire doors
     sol.: DICTATOR door check type 1600F (especially tested for application with fire doors)
 6. Hinged fire doors that need to be operated electrically
     sol.: DICTAMAT door drive units for fire doors


Up

Swinging doors (double-action doors)

 1. Swinging doors that need to be double-action doors, with a short swing and also almost noiseless and well accessible
     sol.: HAWGOOD spring hinges for swing doors

Up

Sliding doors

 1. Prevent sliding doors to collide with the door frame
     sol.: DICTATOR door check type 1100, adapted version of the DICTATOR Junior, hydraulic dampers, radial dampers, DICTAMAT 50, DICTAMAT door drive units 
 2. Sliding doors that need to be (mechanically) self-closing
     sol.: spring rope pulleys 20, 50, 80, 160 or 320N, DICTAMAT 50, DICTAMAT 500
 3. Sliding doors that need to be (mechanically) self-closing with a closing speed regulation for a constant speed during the complete sliding way.
     sol.: DICTAMAT 50, DICTAMAT 500, DICTAMAT door drive units
 4. Sliding doors that need to be fixed easily on every opening position desired
     sol.: DICTATOR door holders type ZE
 
5. Sliding doors that need to be operated electrically
     sol.: DICTAMAT door drive units
 6. You want to benefit of the maximum door width of a 'pocket wall' sliding door, no handles etc. needed
     sol.: DICTATOR release buffers

Up

Sliding fire doors

 1. Prevent sliding fire doors to collide with the door frame
     sol.: Certified DICTATOR hydraulic dampers & radial dampers, DICTAMAT 50, DICTAMAT 500, DICTAMAT door drive units for sliding fire doors
 
2. Sliding fire doors that need to be (mechanically) self-closing
     sol.: Spring rope pulleys 160 or 320N, DICTAMAT 500, DICTAMAT 650
 3. Sliding fire doors that need to be (mechanically) self-closing with a closing speed regulation for a constant speed during the complete sliding way.
     sol.: DICTAMAT 500, DICTAMAT 650, DICTAMAT semi-automatic door drive units

Up

Gates and fences

 1. Gates or fences that need to be (mechanically) self-closing
     sol.: Piccolo 2600 door closer, Adjunct 2500 or Adjunct 2550 concealed door closers
 2. Gates or fences that need to be (hydraulically) self-closing with adjustable closing speed
     sol.: DICTATOR Direkt gate closers, DICTATOR RTS concealed tube door closers

Up

Trapdoors, lids and covers

 1. Trapdoors, lids and covers etc. which are heavy to operate because of their weight/dimensions
     sol.: as a help DICTATOR push- or push type gas springs; on client specs or especially calculated with computer simulation

Up

Heavy objects that need to be damped

 1. Movement of heavy objects that need to be damped in order to avoid damage or injuries
 
    sol.: DICTATOR hydraulic lineair dampers or Oil dampers


Up

Interlock control systems

 1. Door locking systems for emergency exits or access control
     sol.: DICTATOR bar magnets or TVS door locking systems
 
2. Access control of doors for example clean rooms or laboratories
     sol.: DICTATOR interlock control systems

Up

Hinged elevator doors

 1. Prevent the slamming of revolving elevator doors
 
    sol.: DICTATOR door dampers for hinged elevator doors (over 30 models)
 2. Hinged elevator doors that need to be operated electrically on every floor by means of a door operator on the roof of the elevator cabin
 
    sol.: DICTAMAT 304 AZ elevator door operator incl. SQUARE 820 control unit
 
3. Hinged lift doors that need to be self-closing
 
    sol.: ATS concealed tube door closers (system Schnetz)


Up

Sliding elevator doors

 1. Sliding elevator doors that need to be prevented from sliding fast when being closed
 
    opl.: DICTATOR hydraulic end position dampers or DICTATOR door dampers for sliding elevator doors
 
Up

Home lifts

 1. Especially meant for people who want to keep living in their own house, despite reduced mobility by aging or a handicap.
     sol.: DICTATOR DHM 500 Homelift according machine guidance with the 'look and feel' of a real person lift

Up