De “Dictator” wordt 90 jaar oud

De “Dictator” wordt 90 jaar oud

DICTATOR deuropvangers zorgen er al 90 jaar voor dat deuren veilig en zacht in het slot worden getrokken

Veel deuren functioneren vaak niet zo, als de bewoners zich dat zouden wensen: ofwel ze veroorzaken lawaai door met een luide knal te sluiten of ze sluiten niet volledig, maar blijven op een kiertje open staan. De deuropvanger werd 90 jaar geleden uitgevonden om deze problemen te verhelpen. Het functionele principe heeft zich tot op heden bewezen: de deuropvanger vangt een dichtknallende deur op, trekt deze gedempt in het slot en houdt hem veilig gesloten.

Het begon allemaal in 1932, toen een Duitser en een Nederlander een “hydraulische stootdemper en sluiter voor deuren” uitvonden en er patent op kregen. De uitvinders noemden dit product de „Dictator“, omdat hij de deur dicteert om zacht maar ook veilig te sluiten. Het bedrijf dat ze produceert en verkoopt is ook naar dit product genoemd. Ook nu nog staan deuropvangers in de markt nog vaak bekend als “Dictators”.

Mettertijd is het uiterlijk van de deuropvanger veranderd, hoewel de essentiële vorm en het functionele principe hetzelfde zijn gebleven. Tegenwoordig zijn er vele versies en ontwerpen voor verschillende soorten deuren en inbouwsituaties. Dit maakt het mogelijk deuropvangers op bijna elke deur te installeren.

Bij de productie van DICTATOR-deuropvangers wordt groot belang gehecht aan de hoge kwaliteit van de gebruikte grondstoffen en het zorgvuldige ontwerp van het fabricageproces om een lange levensduur en een exacte werking bij het opvangen van de deur te garanderen. Dankzij de combinatie van gespecialiseerde machines, geautomatiseerde processen, ervaren medewerkers en talrijke kwaliteitscontroles wordt ervoor gezorgd dat de deuropvangers meer dan een miljoen bewegingen moeiteloos doorstaan.

In tegenstelling tot veel andere producten worden de DICTATOR deuropvangers sinds hun uitvinding nog steeds in Europa geproduceerd. Vanuit Emmeloord in Nederland gaan jaarlijks bijna 200.000 deuropvangers de wereld over om ervoor te zorgen dat deuren overal zacht en stil sluiten.

YouTube

By loading the video, you accept YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Hoe worden deuropvangers geproduceerd?

Reclame voor Deuropvangers op een bedrijfsauto in de vroege jaren dertig.

Deuropvangers modellen vandaag.