Type 1400  Montage  Maattekening   Documentatie in PDF (2008-09, 440 Kb)

BESTEKTEKST DICTATOR type 1400


Deuropvanger DICTATOR 1400, voor de montage aan de binnenzijde bij naar buitendraaiende deuren.

Speciale uitvoering van de deuropvanger, die aan de binnenzijde van de deur wordt gemonteerd( deurzijde, waar de scharnieren niet zichtbaar zijn)., bijv. voor naar buitendraaiende deuren.

Deuropvangers met modern design, die de deur vlak voor het bereiken van de sluitpositie opvangen en deze vervolgens geruisloos sluit. Een rolbeugel met een kunststofrol houdt de deur stevig gesloten. De deur kan buiten het dempingbereik volledig vrij worden bewogen en tegengehouden.

Een veer in de cilinder, die gevuld is met een temperatuuronafhankelijke dempingsolie, brengt zijn kracht over op een rolbeugel met kunststofrol. De binnenzijde van de cilinder is conisch, hierdoor wordt een progressieve demping bereikt. De sluitsnelheid is instelbaar. Overigens worden alle deuropvangers al fabrieksmatig op de meest optimale dempingverhouding ingesteld. De deuropvangers zijn onderhoudsvrij.

De deuropvanger wordt kompleet met een opvanghaak en bevestigingsschroeven geleverd.

De standaard sluitkracht bedraagt 20N (gemeten aan de deuropvanger), bestel-nr. 300387. (omdat montage normaal gesproken helemaal vooraan bij de sluitkant van deur gebeurt). Een uitvoering met een zware veer (50N), bestel-nr. 300475 is eveneens leverbaar.

Vanwege zijn speciale cilinder kan de deuropvanger met de veersterktes 20N of 50N i.p.v. verticaal ook horizontaal gemonteerd worden.

Standaard uitvoering: glans verchroomd en RVS. Standaard RAL-uitvoeringen: 8017 (Chocoladebruin), 9006 (grijs) of 9010 (wit). Glans goud (messingkleurig) op aanvraag