Type 1600    Montage   Maattekening   Documentatie in PDF (2008-09, 280 Kb)

BESTEKTEKST DICTATOR type 1600


Universele deuropvanger DICTATOR type 1600

Voor normale en branddeuren

Deuropvangers, die de deur vlak voor het bereiken van de sluitpositie opvangen en deze vervolgens geruisloos sluit. Een rolbeugel met een kunststofrol houdt de deur stevig gesloten. De deur kan buiten het dempingbereik volledig vrij worden bewogen en tegengehouden.

De deuropvanger is vanwege zijn gesloten behuizing eenvoudig te reinigen. Hierdoor is hij met name ideaal voor toepassingsgebieden, waar een hoge hygiëne-eisen gelden. Een gepatenteerd bevestigingssysteem vereenvoudigt de montage en op deze manier blijven de bevestigingsschroeven onzichtbaar.

Een veer in de cilinder, die gevuld is met een temperatuuronafhankelijke dempingsolie, brengt zijn kracht over op een rolbeugel met kunststofrol. De binnenzijde van de cilinder is conisch, hierdoor wordt een progressieve demping bereikt. De sluitsnelheid is instelbaar. Overigens worden alle deuropvangers al fabrieksmatig op de meest optimale dempingverhouding ingesteld. De deuropvangers zijn onderhoudsvrij.

De deuropvanger wordt kompleet met een opvanghaak voor gelijkliggende deuren, opvulplaatjes voor opdekdeuren en bevestigingsschroeven geleverd.

De standaard sluitkracht bedraagt 50N (gemeten aan de deuropvanger), bestel-nr. 300460. Een uitvoering met een lichte veer (20N), bestel-nr. 300464 of een sterke veer (80N), bestel-nr. 300480 is eveneens leverbaar.

Vanwege zijn speciale cilinder kan de deuropvanger met de veersterktes 20N of 50N ook horizontaal gemonteerd worden.

Bij smalle deurkozijnen wordt de opvanghaak met behulp van een montageplaat, bestel-nr. 205231, bevestigd. Een andere montageplaat, bestel-nr. 205212 maakt montage van de deuropvanger mogelijk op stalen deuren met een geringe bliksterkte.

Standaard uitvoering: glans verchroomd en in RVS. Standaard RAL-uitvoeringen: 8017 (Chocoladebruin), 9006 (grijs) of 9010 (wit). Op aanvraag: glans goud (messingkleurig)