DICTATOR radiaaldemper 240011 Basis radiaaldemper met kabelschijf
voor een continue demping met een staalkabel


DICTATOR radiaaldempers worden toegepast om bewegingssnelheden over een onbegrensd traject te controleren. Toepasbaar bij zelfsluitende schuifdeuren en branddeuren, rollerbanen e.d.


Bij de radiaaldempers RD 240 011 en de RD 240 013 geschiedt de demping met behulp van een omlopende staalkabel (Ø 3 mm). Bevestig de radiaaldemper zodanig dat de omlopende staalkabel precies gespannen over de kabelschijf loopt. Span de kabel goed aan met behulp van een DICTATOR kabelspanner.
   
Montage-
en gebruiks-
aanwijzing
De maattekening laat de ingestelde looprichting van het dempingswiel zien (zie afbeelding onder). In welke richting de staalkabel wordt gedempt, hangt ervan af, hoe u de staalkabel om de kabelschijf laat lopen (zie afbeelding boven). Het is mogelijk de dempingrichting te veranderen, wanneer u de borgveer verwijdert, het wiel van de demper neemt, deze omdraait en weer op de as van de demper bevestigd. Vergeet hierbij niet het dempingswiel weer te borgen.

De dempingkracht kunt u door middel van het verdraaien van de stelschroef traploos instellen. Een thermostaatventiel compenseert de viscositeit van de olie bij temperatuurverschillen tussen de -15o en + 70o C.
Maten
Bestelgegevens Radiaaldemper met kabelschijf Ø 60
Radiaaldemper met kabelschijf Ø 95
25m staalkabel (Ø 3 mm)
Kabelspanner met toebehoor
Bestelnr. 240 011
Bestelnr. 240 013
Bestelnr. 700 155
Bestelnr. 700 478