DICTATOR radiaaldemper 241013 Radiaaldemper met tandwiel module 4(voor een continue demping van schuifdeuren op een helling)

De DICTATOR radiaaldemper met tandwiel module 4 (16 tanden) is speciaal voor schuifpoorten ontwikkeld, welke normaal gesproken door een aandrijving met tandheugel geopend en gesloten worden. Uit veiligheidsoverwegingen is het aan te bevelen, wanneer deze schuifpoorten op afschot liggen, ze te voorzien van deze radiaaldemper om bij stroomuitval de sluitsnelheid van de poort over het gehele sluittraject te controleren.
   
Montage-
en gebruiks-
aanwijzing
De radiaaldemper wordt aan de stijl of in de buurt van de aandrijving geplaatst, zodanig dat het tandwiel in de tandheugel van de aandrijving grijpt.

De belasting (M) van de radiaaldemper mag de 7 Nm niet overschrijden:

M
(Nm) = G x sinß x 0,032
G = Gewicht van de deur aangeduid in Newtons
ß = Helling in graden

De maattekening laat de ingestelde dempings- en vrijlooprichting van de demper zien (zie afbeelding onder). Het is mogelijk om de dempingrichting te veranderen, wanneer u de borgveer verwijdert, het tandwiel van de demper neemt, deze omdraait en weer op de as van de demper bevestigd. Vergeet hierbij niet het dempingswiel weer met de borgingsschijf te borgen.

De dempingkracht kunt u door middel van het draaien van de stelschroef traploos instellen. Een thermostaatventiel compenseert de viscositeit van de olie bij temperatuurverschillen tussen de -15o en + 70o C.
Maten
Bestelgegevens Radiaaldemper met tandwiel module 4(Ø 64, 16 tanden) Bestelnr. 241 013