Montage & maattekening    Toepassingsfoto's    English flag switch to English

  Downloads

DICTATOR 'Junior' miniatuur deuropvanger

NL  PDF documentatie
  EN  PDF documentation

voor lichte deurtjes of laatjes *

DE  PDF Dokumentation
'duwend gemonteerd' type 160 of FR  PDF documentation
'trekkend gemonteerd' type 140 ES  PDF documentación

 

DICTATOR 'Junior' DEUROPVANGERS vangen dichtslaande deurtjes of andere objecten geruisloos op en houden deze stevig gesloten.

Speciaal voor de laden- en meubelbouw, apotheekinrichting e.d. levert DICTATOR de bewezen dempingstechniek van de DICTATOR deuropvanger in een gecombineerde 'miniatuurversie' van de DICTATOR type 1600 en type 1400.

Het deuropvangertje type Junior voorkomt het dichtknallen van hordeuren, deurtjes in meubelen, kleppen of schuiflaatjes. Het apparaat dempt de sluitbeweging tot op de laatste centimeters zacht af. Hierdoor is het apparaat met name geschikt voor schuifladen, die stootvrij gesloten dienen te worden, omdat deze laden gevoelige voorwerpen bevat (bijv. optische apparatuur). De deur, klep of het schuiflaatje wordt zacht dichtgetrokken en zeker dicht gehouden.

De Junior onderscheidt zich door zijn zeer kleine afmetingen. Dit maakt het mogelijk het apparaatje te monteren op plaatsen waar zeer weinig ruimte aanwezig is. Verder heeft de Junior als groot voordeel dat het apparaat zowel op ' druk'  (type 160) als ook op trek (type 140) te leveren is, zonder dat hierbij de afmeting van de behuizing verandert.

De Junior is geheel vervaardigd uit RVS en is daarmee voor de meest uitéénlopende toepassingsgebieden geschikt. (Bijv. in de levensmiddelensector, vochtige omgevingen e.d.).

* In samenwerking met een deurenfabrikant is er ook een uitvoering van de 'Junior' ontwikkeld die speciaal bedoeld is voor toepassing op lichte schuifdeurtjes. klik hier voor een toepassingsvoorbeeld van deze uitvoering.

DICTATOR Junior type 160  DICTATOR Junior type 140 

DICTATOR Junior type 160
'Duwende' uitvoering

DICTATOR Junior type 140
'Trekkende' uitvoering

 


 

Technische gegevens  Toepassingsmogelijkheden  Deurtjes, kleppen, schuiflaadjes, schuifdeurtjes
 Sluitkracht  13N (aan deursluiter gemeten)
 Dempingkarakteristiek  konstant.
 Sluitsnelheid  vast ingesteld
 Dempingsvloeistof  Silikonen olie
 Leveringsomvang  Deuropvangertje, opvanghaakje,
 
bevestigingsschroefjes
 Materiaal  RVS
 Verpakking  per stuk