Dictator Junior      Toepassingsfoto's   Documentatie in PDF (2008-09, 104 Kb)

MONTAGE DICTATOR Junior

In de meeste situaties wordt het deuropvangertje Junior type 160 'onzichtbaar 'op de binnenkant van een kast of tussenwand gemonteerd voor het afremmen van schuiflaadjes of kastdeurtjes. Hiervoor kunnen wij u een bevestigingshoekstuk leveren.

De behuizing van het deuropvangertje wordt met beide bevestigingsvleugels zodanig vastgeschroefd dat de bovenkant van de behuizing ca. 1 mm. boven de bovenzijde van het deurtje cq. schuiflaadje uitsteekt.

Het opvanghaakje wordt eveneens met 2 schroeven aan het kozijn bevestigd. De haak is zodanig ontworpen dat deze op verschillende manieren kan worden bevestigd. Hij kan aan de voorkant vastgeschroefd worden. De beide bevestigingsgaten zijn te bereiken door de gaten in het voorste deel van de haak. Of u kiest ervoor om de haak aan de onderkant vast te schroeven. De hoogte van de haak is correct gekozen wanneer het rolletje van de rolbeugel bij het inlopen de voorkant van het haak slechts heel licht raakt.

 
DICTATOR Junior type 140 / 160   

De verschillende uitvoeringen van het deuropvangertje Junior 'duwend' (type 160) of 'trekkend' (type 140) verschilt eigenlijk alleen maar in de stand van de rolbeugel. Bij de trekkende uitvoering is de rolbeugel in de achterste gaten van de behuizing gemonteerd en wijst ook naar achteren (zie gestippelde tekening). Deze uitvoering wordt bijv. toegepast, wanneer het deuropvangertje aan de achterkant van een schuiflade is gemonteerd en de haak achter aan de kastwand.