Dictator Junior    Montage & maattekening    Toepassingsfoto's   Documentatie in PDF (2009-11, 104 Kb)

DICTATOR 'Junior'

A. Toepassing van Junior type 140 ´trekkend gemonteerd´ op kleine kastdeurtjes *
  B. Toepassing van Junior in een speciale uitvoering voor schuifdeurtjes *

 


1. Buffetkast


2. Beide deurtjes met een Junior


3. Detail van geopend deurtje

4. Detail van deurtje dat wordt opgevangen

5. Detail van gesloten deurtje
A. Junior type 140 'trekkend gemonteerd' op kleine kastdeurtjes.

Dit voorbeeld toont de werking van het DICTATOR miniatuur deuropvangertje Junior type 140 'trekkend' gemonteerd op deurtjes van een buffetkast. Door toepassing van de Junior wordt voorkomen dat de deurtjes met een klap dicht kunnen slaan en de kast, of de inhoud hiervan, beschadigd kan raken.

Het deurtje wordt bij ieder gebruik netjes geruisloos gesloten en houdt deze ook stevig gesloten in het opvanghaakje zodat eventueel klapperen ook wordt voorkomen.

Na het openen van het deurtje staat de rolbeugel (deel met rolletje) automatisch weer in de juiste positie om de volgende sluitbeweging op te kunnen vangen.

Voor de duidelijkheid, de Junior zorgt er niet voor dat het (kast)deurtje na gebruik weer vanzelf sluit, maar is puur bedoeld om de klap van het dichtslaan gedempt op te vangen.

* Door op één van de foto´s te klikken wordt er een vergroting van de desbetreffende foto getoond. Druk op vorige in uw browser om terug te keren naar deze pagina.

DICTATOR 'Junior' B. Toepassing van Junior in een speciale uitvoering voor schuifdeurtjes *

                                               
 
Dit voorbeeld toont een Junior deuropvanger speciaal ontwikkeld in samenwerking met een deurenfabrikant voor toepassing op schuifdeurtjes.

    Er is in dit geval door de klant gebruik gemaakt van een eigen gemaakt bevestigingshoekstuk, het deuropvangertje is standaard voorzien van 2x M3 gaatjes om het apparaatje te kunnen bevestigen.