Ankerplaten t.b.v.
deurhoudmagneten
  Telescoop-Ankerplaat 
Met demping
  PDF documentatie
DICTATOR Telescoopankerplaten

DICTATOR ankerplaten zijn nodig als tegenstuk voor de DICTATOR deurhoudmagneten.

De telescoop-ankerplaten dempen met hun veerkracht de aanslag van de deur op de magneet en zijn om deze eigenschap zeer aan te bevelen bij het gebruik van deurhoudmagneten op zware grote deuren. Zij zorgen ervoor dat de magneet op de ankerplaat, ook wanneer deze hard tegen elkaar op knallen, goed en zeker vast zal blijven zitten. Tevens spaart u hiermee de magneet en de deur. De veerkracht bedraagt ca. 100 N (bij een slag van 20 mm).

De behuizing van de ankerplaat bestaat uit een glasfiber versterkte kunststof. De ankerplaat zelf is flexibel gelagerd en kan hierdoor een hoek van 10o overbruggen. De in de behuizing ge´ntegreerde veer vangt de klap van de deur op de magneet af en zorgt er zo voor, dat deur niet meer terug kan stuiten.

Tezamen met de DICTATOR deurhoudmagneten zijn de ankerplaten in Duitsland door het 'VdS' getest en goedgekeurd.


Montage

De behuizing van de telescoop-ankerplaat wordt met 4 schroeven M4 aan de deur vastgeschroefd. Let er daarbij op, dat de ankerplaat zodanig op de deur gemonteerd dient te worden dat de ankerplaat het poolvlak van de magneet volledig afdekt. De ankerplaat moet tenminste de zelfde diameter hebben als het poolvlak van de magneet .

Let er op, dat de ankerplaat tijdens de montage niet wordt beschadigd (krassen). Dit heeft namelijk een behoorlijke vermindering van de houdkracht tot gevolg. Ook het lakken van de ankerplaat heeft tot gevolg dat de houdkracht aanzienlijk vermindert.

Let op: Volg bij de montage van de ankerplaat op de branddeur altijd de voorschriften van de deurenfabrikant.

 

 


Maten

Type K L M Bestelnr.
AP GD 50 T 80 ě 54 80 7 040 071
AP GD 60 T 80 ě 64 80 7 040 028
AP GD 70 T 84 ě 74 84 10 040 029

Alle afmetingen zijn in mm. aangegeven

Materiaal behuizing PA 66 glasvezelversterkte
Kleur behuizing Antraciet
Ankerschijf Staal, verzinkt
Dempingskracht 100 N bij een slag van 20 mm.