Deurhoudmagneten Deurhoudmagneet t.b.v. vloermontage
 
  PDF documentatie
DICTATOR electromagneten FB serie

DICTATOR deurhoudmagneten worden in combinatie met rookmelders toegepast om branddeuren open te houden.

De deurhoudmagneet EM GD 60 FB is speciaal ontwikkeld voor montage op de vloer. Zijn uit aluminium gegoten behuizing is stabiel, robuust en ongevoelig. Dit is bij deze wijze van montage zeer belangrijk, omdat op de grond reinigingsmachines, stofzuigers maar ook mensen tegen de magneet stoten. Of de vloer wordt gedweild en de behuizing komt constant met water in aanraking. Omdat de behuizing uit aluminium is vervaardigd, is de kans op roestvorming nihil.

De magneet kan zowel met als zonder onderbrekingsschakelaar, op de achterkant van de behuizing, geleverd worden.

DICTATOR deurhoudmagneten worden in combinatie met rookmelders toegepast om branddeuren open te houden.

DICTATOR deurhoudmagneten zijn standaard met een vrijloopdiode uitgerust. Bij een foutieve aansluiting voorkomt de ingebouwde sperdiode dat de vrijloopdiode defect raakt.

De deurhoudmageet EM GD 60 FB is in Duitsland door het "VdS" goedgekeurd en in combinatie met de serie DICTATOR rookmelders RM 2000 en RM 3000 toegestaan (Goedkeuringsnr. Z 6.5-1335) 

Technische details Aansluitspanning  24 V DC 10 %
Stroomopname 67 mA (=1,6W)
Inschakelduur 100%
Temperatuurbereik -20C tot +60
Houdkracht 700N
Remanent 0N
Kleur behuizing zwart (structuur)

Montage De elektrische aansluitkabel (24 V DC) voor de magneet wordt door de vloer, tot aan de plaats waar de magneet geplaatst dient te worden, aangevoerd. De precieze montageplaats legt u vooraf met geopende deur vast. Wanneer u heeft gekozen voor een magneet uitgevoerd met een onderbrekingsschakelaar, dient u er even op te letten dat de rode schakelaar op de achterkant van de behuizing goed toegankelijk is.

Boor de gaten voor de pluggen in de vloer (hiervoor bijgeleverd boorpatroon gebruiken). Sluit nu aansluitkabel op de magneet aan op de hiervoor bestemde aansluitklemmen. Aansluitend wordt de behuizing met 3 schroeven in de pluggen op de vloer vastgezet. 

Bevestig als tegenplaat voor de magneet aan de deur een passende ankerplaat (diameter AP GD 60 ..). Keuze uit verschillende ankerplaten vindt u ook op deze website in het aan de linkerzijde staande menu. 

Let op: Volgens de brandweervoorschriften moet een deurhoudmagneet, die een branddeur openhoudt, d.m.v. van een schakelaar van stroomvoorziening kunnen worden onderbroken. Deze schakelaar moet altijd zichtbaar zijn. Daarom adviseren wij om naast de deur een onderbrekingsschakelaar te plaatsen. Hiervoor kunt u de links afgebeelde DICTATOR onderbrekingsschakelaar (bestelnr. 040 005) gebruiken.

 

 

 


Maten

Bestelgegevens Type Houdkracht Artikelnr.
Houdmagneet EM GD 60 FB 700 N 040 370
Houdmagneet EM GD 60 FB oT 700 N 040 371