Deurhoudmagneten Deurhoudmagneet voor wandmontage
met kunststof voet en onderbrekingsknop
 
   
DICTATOR Electromagneten K serie
De deurhoudmagneet met kunststof voet is een optisch gesloten geheel. Hierdoor is het mogelijk, zonder afstandsbuis grotere afstanden tussen deur en wand te overbruggen als dit met de standaard deurhoudmagneet niet mogelijk is. De magneet is zowel met als zonder ge´ntegreerde onderbrekingsknop leverbaar.
Technische details Deurhoudmagneet type  EM GD 60 K 70
Aansluitspanning  24 V DC ▒10 %
Stroomopname 67 mA (=1,6W)
Inschakelduur 100%
Temperatuurbereik -20░C tot +60░
Houdkracht 700N
Remanent /beschermklasse 0N /IP 40
Oppervlakte Verzinkt resp. gepoedercoat RAL 9010

Montage

De magneet wordt aan de wand achter de deur bevestigd, die opengehouden dient te worden. Bevestig als tegenplaat een ankerplaat aan de deur. Keuze uit verschillende ankerplaten vindt u ook op deze website in het aan de linkerzijde staande menu. Let er hierbij op dat de diameter van de ankerplaat altijd groter of gelijk moet zijn aan de diameter van de magneet. 

Let op: Volgens de brandweervoorschriften moet een deurhoudmagneet, die een branddeur openhoudt, d.m.v. van een schakelaar van stroomvoorziening kunnen worden onderbroken. Deze schakelaar moet altijd zichtbaar zijn. Daarom adviseren wij om naast de deur een onderbrekingsschakelaar te plaatsen. Hiervoor kunt u de links afgebeelde DICTATOR onderbrekingsschakelaar (Bestelnr. 040005) gebruiken.

 

 


Maten

Bestelgegevens Type Houdkracht Artikelnr.
Houdmagneet GD 60 K 70 700 N 040 223
Houdmagneet GD 60 K 70 oT(zonder onderbrekingsknop) 700 N 040 224