schuifdeur(sluit)oplossingen

Producten -> Deurtechniek -> Schuifdeuroplossingen

DICTATOR - (sluit)oplossingen voor schuifdeuren


I.v.m. de toenemende populariteit van schuifdeurtoepassingen kunt u hiervoor bij DICTATOR terecht voor de volgende (sluit)oplossingen:
 

 

DICTATOR type 1700  DICTATOR deuropvanger type 1700 voor schuifdeuren, voorkom dat uw schuifdeuren met een knal tegen het kozijn dicht loopt.

Het type 1700 is gebaseerd op het model 1600 met daarbij een RVS hoekstuk geleverd waarmee de deuropvanger op de schuifdeur geplaatst kan worden. Als de schuifdeur wordt gesloten, zal de deuropvanger er voor zorgen dat deze het laatste stukje wordt opgevangen en niet hard tegen het kozijn kan schuiven met alle gevolgen van dien.

Als de schuifdeur weer wordt opengeschoven, klapt de rolbeugel om en is daarmee gereed om de volgende sluitbeweging op te kunnen vangen.Het type 1700 wordt standaard voorzien van een lichte 20N cilinder, waarmee er voor wordt gezorgd dat de deur zonder veel kracht nodig te hebben kan worden geopend.

Type 1700 is leverbaar in glans- of matverchroomd, RVS, RAL 8017 (bruin), RAL 9006 (grijs) of RAL 9010 (wit). Andere RAL kleuren zijn op aanvraag leverbaar.

Lees hier meer....

DICTAMAT OpenDo T2 schuifdeurautomaatje  DICTAMAT OpenDo T2, voor het eenvoudig elektrisch automatiseren van schuifdeuren.

Een mooie compacte oplossing van 60 x 200 x 48 mm (HxBxD) voor het eenvoudig elektrisch automatiseren van uw schuifdeuren tot maximaal 80 kg deurgewicht. Volgende uitvoeringen zijn leverbaar:

Mono 60 - voor enkele schuifdeuren in de wand tot 60 kg.
Mono 80 - voor enkele schuifdeuren voor de wand tot 80 kg.
Synchro 80 - voor dubbele schuifdeuren voor de wand tot 40 kg per deurvleugel.


Wordt compleet geleverd met rail en toebehoor.

Ruime keuze uit bijbehorende handzenders en bewegingsensors.


 
DICTATOR type 1100, met RVS hoekstuk en 20N veerkracht. Speciaal ontworpen voor toepassing op schuifdeuren.

Ook voor schuifdeuren bestaat de mogelijkheid deze d.m.v. de DICTATOR 1100 geremd op te vangen en gesloten te houden. De meegeleverde hoekconsole wordt op de deur gemonteerd waarop de deursluiter met de twee M6 boutjes wordt vastgezet. De opvanghaak komt in de dag van de kozijnstijl.

De DICTATOR 1100 wordt standaard geleverd met een lichte veer waardoor de kracht, om de schuifdeur te openen, minimaal blijft.

DICTAMAT 50  DICTAMAT 50; een mechanisch sluitsysteem voor schuifdeuren die na gebruik altijd met een zelfde snelheid over de gehele schuifweg gesloten dienen te worden. De sluitsnelheid is instelbaar door middel van een stelschroef op de geÔntegreerde LD50 radiaaldemper. Een mooi compact systeem dat eenvoudig boven of onder de rail kan worden gemonteerd. Ook leverbaar compleet met railsysteem.

Klik hier voor de documentatie in PDF

Klik hier om een kort demonstratiefilmpje te bekijken over de DICTAMAT 50 en de mechanische timer  
   
   
Mechanische sluitvertraging  DICTATOR sluitvertraging, een soort mechanische timer die de deur in volledig geopende toestand ca. 30 seconden vast houdt. Nadat de deur door de sluitvertraging is vrijgegeven, kan de deur middels sluitveer of veerkabelrol weer worden gesloten. De precieze vertragingstijd is afhankelijk van de kracht waarmee de sluitveer of veerkabelrol aan de deur trekt.

Ook een ideale oplossing gebleken in combinatie met de hierboven genoemde DICTAMAT 50. Voordeel van dit systeem, er is geen elektriciteit benodigd voor een relais e.d.
 
Klik hier voor de documentatie in PDF

Klik hier om een kort demonstratiefilmpje te bekijken over de mechanische timer en DICTAMAT 50

Veerbuffer; benut ook de maximale doorgang van uw schuifdeur!

door plaatsing van dit vernuftige apparaatje in de achterzijde van de schuifdeur wordt het mogelijk gemaakt een schuifdeur volledig in de wand te schuiven zodanig dat de kopse kant van de deur gelijk staat met de wand (hiermee kan de doorgang maximaal worden benut). De deur kan weer worden gesloten door deze zachtjes nog verder de wand in te drukken en daarna los te laten. De schuifdeur zal nu uit de wand 'springen' en kan vervolgens met de hand verder worden dichtgeschoven. Voordeel van dit systeem is het optimaal benutten van maximale doorgang (ideaal voor gebruik rolstoelen e.d.), handgrepen en sluitkommen kunnen achterwege blijven.

Klik hier voor de documentatie in PDF


Klik hier voor een kort demonstratiefilmpje wat de werking van de veerbuffer toont

Klik hier voor een kort demonstratiefilmpje om een detailwerking van de veerbuffer te zien

Veerkabelrollen; toe te passen als mechanisch sluitmiddel voor schuifdeuren

De DICTATOR veerkabelrollen worden, als eenvoudig te monteren sluitmechanisme, toegepast bij schuifdeuren tot 1 meter 80 breed.

Deze zijn verkrijgbaar met een veersterkte van 25N, 50N of 80N. De lengte van de staalkabel is 2 meter.

Veerkabelrol 160N of 320N

Deze DICTATOR veerkabelrol wordt toegepast als sluitmiddel bij brandschuifdeuren. De veerkabelrol laat zich eenvoudig aan iedere, in de handel gebruikelijke, looprail bevestigen.

De veerkabelrol is verkrijgbaar met een veersterkte van 160N of 320N met een kabellengte van 10 meter. Nu ook veerkabelrollen leverbaar met geÔntegreerde radiaaldemper die er voor zorgt dat de schuifdeur over de gehele sluitweg met een zelfde (instelbare) snelheid dicht schuift.

   
Aandrijvingen voor schuifdeuren Aandrijvingen voor(industriŽle) schuifdeuren
   
Volautomatische aandrijvingen voor brandschuifdeuren Volautomatische aandrijvingen voor brandschuifdeuren
   
Semi-automatische aandrijving voor brandschuifdeuren Semi-automatische aandrijvingen voor brandschuifdeuren