TJSS FD-T44 vrijloop-dubbeldeurdranger

Voor zelfsluitende deuren, die in geval van brand tegen de overdruk van een RDA-installatie gesloten moeten worden.

Een specialiteit van TJSS voor zelfsluitende deuren: normaal functioneert de FD-FD-T50/T44 T44 als normale deurdranger. In geval van brand wordt de vrijloop-deurdranger bijgeschakeld en op deze manier wordt het mogelijk dat de deur betrouwbaar wordt gesloten, ook tegen de overdruk van een RDA-installatie.

Brochure (DE) FD-T44
Overzicht TJSS Brandbeveiliging

 

Aanvraag

Functies

  • Toepassing van standaard-deurdrangers
  • Minimaal onderhoud en lange levensduur
  • Eenvoudige montage en ook afnamegarantie door verantwoordelijke instanties.
  • Geen elektrische verbindingskabel (muur-deurdranger)
  • Geen ongewenst langzaam dichtlopen van de deur, geen terugvering (drukopbouw)
  • Onderbrekingsschakelaar op de magneet

Toepassing: ziekenhuizen, bejaardentehuizen, tehuizen voor gehandicapten en bij RDA installaties, die een betrouwbaar sluiten tegen 50 Pa overdruk moeten garanderen.

 

Specificaties

 

Werking

De FD-T44 is een vrijloop-dubbeldeurdranger met schaararm, ontwikkeld voor de toepassing in combinatie met een RDA-installatie. Normaal functioneert de FD-T44 als normale deurdranger. In geval van brand wordt de vrijloopdeurdranger bijgeschakeld en maakt het op deze manier mogelijk dat de deur betrouwbaar wordt gesloten, ook tegen de overdruk van een RDA-installatie. De gewenste deuropeningshoek kan met de koppeling aan de magneetarm worden ingesteld (max. 160 graden).

 

1. Spannen

Bij een eerste keer de deur openen wordt de deurdranger gespannen (meegedraaid) tot de magneetarm op de magneet vast staat.

 

 

 

 

 

2. Normaal gebruik

De elektro-houdmagneet is ingeschakeld en houdt de bovenste deurdranger vast. De onderste deurdranger functioneert ondertussen als een normale deurdranger. 

 

 

 

 

 

3. Alarm

Elektromagneet wordt stroomloos zodra het alarm afgaat. De magneetarm draait zich en drukt de deur met de kracht van twee deurdrangers in het slot.

 

 

 

 

 

Grondplaat