TJSS T6 - RVS met glijarm
TJSS T46 - met glijarm
TJSS T44 - met schaararm

Vrijloop deurdrangers
Tbv brandwerende deuren
T46 GSR
T46 EMF
Welk type nodig?

Fotogalerij TJSS deurdrangers

TJSS T46 50 EF

Voor deuren, die normaal altijd open staan, maar in geval van brand automatisch sluiten moeten, biedt de T46/T50 EF een stabiele en duurzame oplossing: de geïntegreerde houdmagneet maakt het mogelijk dat de deur ook regelmatig met de hand kan worden gesloten, zonder dat hier schade aan het systeem wordt toegebracht. De vastzethoek is vrij instelbaar van 80-135°

Brochure T-4650 EF
Overzicht TJSS brandbeveiliging

 

Aanvraag

Productkenmerken

  • Geen elektrische verbindingskabel op de deur nodig
  • Eenvoudige montage door toepassing van standaard-deurdrangers
  • Hoge belastbaarheid en lange levensduur
  • Top prijs-/prestatieverhouding
  • Onderbrekingsschakelaar op de magneet

Toepassing: ziekenhuizen, bejaardentehuizen, verzorgingstehuizen, industriële- en openbare gebouwen.

 

Specificaties

 

Werking

Dit type deurdranger is ontwikkeld voor toepassing op deuren, die in normale toestand geopend zijn en door middel van een vastzetinrichting vastgezet moet zijn. In geval van brand garandeert een houdmagneet een betrouwbaar sluiten. De constructie bestaat uit een grondplaat, sluiter en houdmagneet. Bij een eerste keer spannen komt de magneetarm op de elektro-houdmagneet en hiermee wordt de vastzetting gerealiseerd. In geval van brand wordt de houdmagneet stroomloos, de magneetarm laat los en de deur wordt automatisch gesloten. De gewenste vastzethoek kan met de koppeling aan de magneetarm traploos van 80 - 135° worden ingesteld.

 

1. Spannen

Bij het openen van de deur wordt de magneetarm meegedraaid tot dat deze op de elektromagneet aanslaat.  De gewenste vastzethoek kan met de koppeling aan de magneetarm traploos van 80 - 135° worden ingesteld.

 

 

 

2. Normaal gebruik

Normaal blijft de deur vastgezet open staan, op een ingestelde vastzethoek. Als de deur bij uitzondering gesloten dient te zijn, dan kan deze eenvoudig handmatig dicht getrokken worden. Hierna dient de deurdranger opnieuw gespannen te worden (stap 1 herhalen), om er voor te zorgen dat het systeem in geval van alarm goed zal functioneren.

 

 

3. Alarm

De elektro-houdmagneet wordt stroomloos zodra er een alarm geactiveerd wordt. De magneetarm komt van de magneet los, draait en sluit de deur betrouwbaar. 

 

 

 

 

Maten

T46 EF/T50 EF (kozijnmontage aan scharnierzijde)T46G EF/T50G EF (kozijnmontage aan niet scharnierzijde)