Type VS2000  Montage  Maattekening   Documentatie in PDF (2008-09, 132 Kb)

 BESTEKTEKST DICTATOR type VS2000


“Design” deuropvanger DICTATOR VS 2000

Voor alle deursoorten

Deuropvangers met modern design, die de deur vlak voor het bereiken van de sluitpositie opvangen en deze vervolgens geruisloos sluit. Een rolbeugel met een kunststofrol houdt de deur stevig gesloten. De deur kan buiten het dempingsbereik volledig vrij worden bewogen en tegengehouden.

De deuropvanger is 136 mm hoog, gemeten van onderkant van de opvanger tot aan deurbovenzijde en heeft samen met de opvanghaak een totale hoogte van 202,5 mm. Een gepatenteerd bevestigingssysteem vereenvoudigt de montage en op deze manier blijven de bevestigingsschroeven onzichtbaar. De haak is eveneens gecamoufleerd en vormt samen met de deuropvanger een optisch geheel. Het apparaat is 38 mm breed. De bevestigingsschroeven van de haak zijn bij een gesloten deur eveneens niet zichtbaar.

Een veer in de cilinder, die gevuld is met een temperatuuronafhankelijke dempingsolie, brengt zijn kracht over op een rolbeugel met kunststofrol. De binnenzijde van de cilinder is conisch, hierdoor wordt een progressieve demping bereikt. De sluitsnelheid is instelbaar. Overigens worden alle deuropvangers al fabrieksmatig op de meest optimale dempingverhouding ingesteld. De deuropvangers zijn onderhoudsvrij.

De standaard sluitkracht bedraagt 50N (gemeten aan de deuropvanger), bestel-nr. 300500. Een uitvoering met een lichte veer (20N), bestel-nr. 300575, een sterke veer (80N), bestel-nr. 300550 of een zeer zware veer (120N), bestel-nr. 300560 is eveneens leverbaar.

De deuropvanger wordt compleet met een opvanghaak voor gelijkliggende deuren, opvulplaatjes voor opdekdeuren en bevestigingsschroeven geleverd.

Vanwege zijn speciale cilinder kan de deuropvanger met de veersterktes 20N of 50N standaard ook horizontaal gemonteerd worden.

Bij smalle deurkozijnen wordt de opvanghaak met behulp van een montageplaat, bestel-nr. 205231, bevestigd. Een andere montageplaat, bestel-nr. 205212 maakt montage van de deuropvanger mogelijk op stalen deuren met een geringe bliksterkte.

Standaard uitvoering: glans verchroomd. Standaard RAL-uitvoeringen: 8017 (Chocoladebruin), 9006 (grijs) of 9010 (wit). Glans goud (messingkleurig) op aanvraag.