DICTATOR Dempingstechniek

         
  PDF documentation Damping engineering PDF Dokumentation Dämpfungstechnik PDF documentation Amortisseurs hydrauliques PDF documentación Amortiguadores-hidraulicos          

 


DICTATOR - Hydraulische dempers voor het veilig afremmen van bewegingen
 

DICTATOR - hydraulische dempers

 

         
   

         


         


         
       

DICTATOR dempingstechniek omvat een breed spectrum aan diverse lineaire dempers, zoals eindpositiedempers, vastmontage-oliedempers of hoogprestatie dempers.

Daarnaast biedt DICTATOR ook een breed palet aan radiaaldempers (ook wel rotatiedempers genoemd).

Voor alle dempers die bij DICTATOR worden geproduceerd geldt, dat naast een groot standaard programma er ook altijd maatwerkdempers volgens klantspecificatie gemaakt kunnen worden, zelfs ook in kleine aantallen.

DICTATOR levert een groot standaard programma aan lineaire- en radiaaldempers voor het afremmen van verschillende soorten bewegingen.

DICTATOR lineaire dempers werken volgens het principe van de omvorming van kinetische energie in thermische energie. De beweging van de af te remmen massa wordt via de zuigerstang op de stootdemper overgedragen.

Universele dempers EDH

DICTATOR eindpositiedempers remmen bewegingen kort voor het bereiken van de eindpositie af, deze dempers zijn er met enkelzijdige of duppelzijdige demping. Naast een omvangrijk palet aan standaard dempers, worden deze ook op klantenwens geproduceerd - vanzelfsprekend ook als het hierbij om kleine aantallen mocht gaan.

PDF icon Downloads
NL Documentatie eindpositiedempers
EN Documentation final dampers
DE Dokumentation Endlagendämpfer
FR Documentation Amortisseurs de fin de course
ES Documentación Amortiguadores de impacto

     
Hoogprestatiedempers uit de serie EDKa zijn enkelzijdig werkende hydraulische dempers voor het afdempen van hoge energie over de kortst mogelijke weg. Ook grote stootmassa's en hoge snelheden worden over een korte dempingsweg zacht en schokvrij afgeremd.   Hoogprestatie dempers EDKa

Hoogprestatiedempers zijn speciaal bestemd voor de handlingtechniek.
Ze dempen over een korte afstand hoge snelheden af.
Deze dempers zijn als vast ingestelde, geleidelijk of traploos regelbare uitvoering leverbaar.

PDF icon Downloads
NL Documentatie hoogprestatie dempers EDKa
EN Documentation high performance final dampers
DE Dokumentation Hochleistungsendlagendämpfer EDKa
FR Documentation Amortisseurs de grande capacite EDKa
ES Documentación Amortiguadores de alto rendimiento EDKa
     
DICTATOR - oliedempers worden toegepast daar waar bewegende voorwerpen, bijvoorbeeld kleppen, deksel of hefboomarmen een voorgeschreven snelheid niet overschrijden mogen. De oliedempers worden aan beide zijden bevestigd. Ze dempen de beweging, met behulp van een oliegevulde cilinder, over de totale afstand. Hierdoor wordt een hoge massakracht voorkomen.   Vastmontage-oliedempers

Vastmontage-oliedempers zien er hetzelfde uit als een gasveer. In tegenstelling tot gasveren zorgen deze ervoor, dat de klep of iets van gelijke aard over de gehele weg wordt afgeremd en met een gecontroleerde snelheid openen / sluiten.

PDF icon Downloads
NL Documentatie vastmontage-oliedempers
EN Documentation Oil dampers with fixings on both ends
DE Dokumentation Festmontage Öldämpfer
FR Documentation Amortisseurs en montage fixe
ES Documentación Amortiguadores de aceite y de montaje fijo
     
Radiaaldempers van DICTATOR worden toegepast om snelheden, die ontstaan door de massa van een bewegend voorwerp, over de totale afstand constant af te remmen, zoals bij zelfsluitende schuifdeuren, aflopende transportbanen e.d. Omdat zonder deze dempers de levensduur van de deurconstructie behoorlijk bekort zou worden en ook de kans op een ongeval, i.v.m. de hoge massakrachten die ontstaan bij het sluiten van deze deuren, aanzienlijk groter zou zijn, adviseren wij om alle zelfsluitende schuifdeuren van dergelijke dempers te voorzien.   Radiaaldempers

DICTATOR radiaaldempers zorgen bij bijv. schuifdeuren voor een gecontroleerde snelheid over de gehele sluitweg. Met name de nieuwe (gepatenteerde) lamellenradiaaldempers maken individuele oplossingen mogelijk voor de meest uiteenlopende rotatie- en schuifbewegingen.

PDF icon Downloads Gepatenteerde lamellen dempers   Radiaaldempers met alu behuizing voor branddeuren  
NL Documentatie radiaaldempers LD 50   Documentatie radiaaldempers RD 240/241  
EN Documentation Radial damper LD 50   Documentation Radial dampers RD 240/241  
DE Dokumentation Radialdämpfer LD 50   Dokumentation Radialdämpfer RD 240/241  
FR Documentation Amortisseurs radiaux LD 50   Documentation Amortisseurs radiaux RD 240/241  
ES Documentación Amortiguador radial LD 50   Documentación Amortiguadores radiales RD 240/241  
     

Klantspecifieke productie bij DICTATOR

DICTATOR staat al vele jaren bekend om haar ‘klantspecifieke oplossingen’. DICTATOR onderscheidt zich daarbij door een hoge flexibiliteit. Productie van een of enkele stuks is geen enkel probleem en dit met korte leveringstijden. De dempers zijn instelbaar. Daarmee wordt het mogelijk ook een oplossing te vinden wanneer er aan de klantzijde niet veel informatie m.b.t. krachten beschikbaar is.

Op zoek naar DICTATOR veerbuffers voor het optimaal benutten van de maximale doorgangsbreedte van schuifdeuren die in geopende stand volledig in een nis zijn geschoven? Klik dan hier voor meer informatie
.


                             Toepassing eindpositiedemper

Dempers voor speciale toepassingen en vereisten

Dempers worden overal benodigd daar waar objecten zowel met draai- als ook schuifbewegingen afgeremd moeten worden. Dit is bijv. het geval bij deuren, ramen, kleppen, dakluiken. Tot de door DICTATOR gerealiseerde maatwerkoplossingen behoren bijv. ook de eindpositie-dempers ontwikkeld voor zeer zware draaideuren. Deze worden bij het openslaan door een speciale demper met 250 mm slag afgeremd. De deurgewichten gaan t/m 10.000 kg, dit houdt in dat er zeer hoge massakrachten optreden. De dempers worden in combinatie met passende consoles geleverd, die de schuine hoek waarmee de deur aankomt overbruggen.

Dempers worden echter ook in de machinebouw toegepast in aanvoerinstallaties, afdekkappen, robots, overdrachtslijnen, las- en kraaninstallaties. Verdere toepassingsgebieden zijn vliegtuigen (bijv. voor het afdempen van het neuswiel), apotheekinrichtingen (afremmen van schuifladen in de kasten) of treinen (zelfsluitend maken van coupédeuren door toepassing van een LD50 lamellendemper i.c.m. een veerkabelrol als mechanisch sluitmiddel).


                             Toepassing LD50

Onze know-how, niet alleen op het gebied van dempingstechniek  maar ook op het gebied van gasveren, maakt van DICTATOR een ideale partner bij het zoeken naar klantspecifieke oplossingen.