DICTATOR
Gasverentechniek

         
  PDF documentatie Gasverentechniek PDF documentation Gas-Spring-Technology PDF Dokumentation Gasfederntechnik PDF documentation Ressorts-a-gaz PDF documentación Pistones-a-gaz          

 

DICTATOR - Druk- en trekgasveren

Gasveren op klantspecificatie of speciaal berekend voor uw specifieke toepassing

 

Als dé aanbieder voor kwalitatief hoogwaardige gasveren neemt DICTATOR een absoluut bijzondere positie op de markt in. Wij hebben de juiste software en deskundigheid in huis om uw gasveer zorgvuldig te berekenen en daarbij de juiste bevestigingspunten te bepalen voor de meest optimale werking.

  • Toepassing
Jarenlange ervaring met het berekenen van gasveren

Na het berekenen van de gasveer maakt onze jarenlange ervaring en flexibele en hoog-efficiënte productie het voor ons mogelijk, kwaliteitsgasveren te maken die speciaal zijn afgestemd op de wensen van onze klanten, en dit ook bij kleine partijen of enkele stuks. Elke DICTATOR gasveer wordt voor de uitlevering computerondersteund getest. Daarmee wordt zowel de bedrijfszekerheid als ook een lange levensduur gegarandeerd.

Gasveren van hoogwaardige kwaliteit

DICTATOR produceert kwalitatief hoogwaardige gasveren op klantspecificatie of speciaal voor uw toepassing berekend. Hiervoor zijn er een aantal handige situatietekeningen beschikbaar waarop eenvoudig en snel de benodigde gegevens kunnen worden ingevuld voor het berekenen van de gasveer.

Gasveren op maat

Bij klantspecifieke bestellingen waarvoor gasveren speciaal door ons voor u zijn berekend, wordt door ons altijd bij levering een duidelijke montagetekening meegeleverd waarop precies staat aangegeven wat de bevestigingspunten zijn voor de meest optimale werking van de gasveren.

Zie voor het totale leveringsprogramma Gasverentechniek de lijst van PDF bestanden onderaan deze pagina.
 

 

  DICTATOR drukgasveren  Drukgasveren

De DICTATOR kwalitatief hoogwaardige drukgasveren zijn geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Ze helpen overal, waar kleppen, luiken, ramen, deksels of vele andere bewegende componenten geopend, gesloten of op een andere manier bewogen moeten worden.

     
  DICTATOR gasveren met gescheiden zuigers  Gasveren met gescheiden zuigers

DICTATOR drukgasveren met gescheiden zuigers zijn speciaal bedoeld voor toepassingen, waarbij een bijzonder gelijkmatige en langzame beweging gewenst is, om bijvoorbeeld bij gevoelige objecten beschadigingen te vermijden.  
     
  DICTATOR trekgasveren  Trekgasveren

De trekgasveren uit het DICTATOR programma worden over het algemeen toegepast bij situaties waar montage van een normale drukgasveer niet mogelijk of onvoordelig is, bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte om te monteren. 
     
  DICTATOR blokkeerbare gasveren  Blokkeerbare gasveren

De kwalitatief hoogwaardige blokkeerbare DICTATOR gasveren bieden naast de normale werking van de gasveer de mogelijkheid, het bewegende object in iedere gewenste positie vast te zetten. Daarbij kan tussen een star-  of een verende blokkering gekozen worden.
     
  DICTATOR schuifeenheden  Schuifeenheden

DICTATOR schuifeenheden bieden een combinatie van de werking van een gasveer met een hydraulische demper. Ze worden toegepast wanneer de uitschuifsnelheid van de gasveer ter plaatse van de toepassing nauwkeurig moet zijn te regelen.

     
  Bevestigingstoebehoor voor DICTATOR gasveren  Aansluitingen en bevestiging toebehoor

Voor een optimale aanpassing van iedere DICTATOR gasveer aan de situatie bij de toepassing is niet alleen de juiste positie voor de montage van belang. Ook de keuze van het passende toebehoor om een perfecte montage ter plaatse te realiseren is van groot belang.

     
  Referenties DICTATOR gasveren  Referenties, speciale oplossingen

DICTATOR gasveren zijn een universeel ‘wonder’. Ze zijn onopvallende helpers in machines en gereedschapshouders, de automobiel industrie, in de architectuur, voor de metaalbouw en veel meer. Dankzij onze berekening- en adviesservice, de klantspecifieke productie en korte leveringstijden de optimale oplossing.
 
Met DICTATOR gasveren heft u kleppen, luiken en dergelijke, altijd moeiteloos,
 zacht en geleidelijk op. De toepassingsmogelijkheden zijn net zo veelzijdig als het aantal modelvarianten. Daarom hebben we bij DICTATOR geen standaard typetabellen en slechts een beperkt aantal gasveertypes op voorraad. We produceren uw gasveren voor uw specifieke toepassing, naar uw wensen, ook als enkele stuks of in kleine series.

                                                                            
  Het assortiment omvat drukgasveren, trekgasveren, blokkeerbare gasveren en schuifeenheden (gasveren met een variabele snelheid). Ook zijn er types leverbaar in RVS. Indien gewenst is het ook mogelijk, voor toepassing in de medische sector, gasveren volledig te produceren uit niet-magnetische materialen.


             
 
  Werkingsprincipe van
gasveren in het algemeen
Werking verschillende
gasveersoorten
Opties
gasveren
Veiligheids-
instructies
Drukgasveren Gescheiden
zuigers
Trekgasveren
 
  Blokkeerbare gasveren RVS gasveren Schuifeenheden Aansluitingen
gasveren
Bevestigingings-
toebehoren
Aanwijzingen
tbv berekening
Advies en
service
             
  Invulformulier t.b.v. het aanvragen van gasveren