HAWGOOD veerscharnieren  English flag switch to English

HAWGOOD veerscharnieren voor pendeldeuren

HAWGOOD veerscharnieren zijn de ideale oplossing voor het zelf en probleemloos sluiten van dubbelwerkende deuren. Na een kort een doorslaan van de deur wordt direct in zijn gesloten positie gebracht, zodat deze direct weer te gebruiken is door de volgende passant. Deze scharnieren worden onder andere veel toegepast in openbare gebouwen (scholen, restaurants e.d.) maar zeker ook in de industrie.


 


4000 /4500
HAWGOOD 4000 /4500, voor kleine dubbelwerkende deuren zoals saloondeuren, louvredeurtjes, toonbankdeurtjes, doucheceldeurtjes e.d.; deurdikte 19 - 24 mm (type 4000),  25 - 30 mm (type 4500), met vaststelling op 90o. Uitvoering nikkel of koper gelakt. Voor zwaardere deuren ook een uitvoering 'D' met 2 veren leverbaar (Zie hiervoor de tabel op de montagepagina van dit product).

Naast de messing vernikkelde en koper gelakte uitvoeringen is er ook een uitvoering leverbaar met een kunststof (grijs) schoentje, zowel voor een deurdikte van 19-24 mm (type 4000) als ook 25-30 mm (type 4500). Het grote voordeel van deze uitvoeringen is dat er bijna geen onderhoud nodig is maar de scharniertjes wel een lange levensduur hebben en daarnaast nog eens gunstig geprijsd zijn.
HAWGOOD 4140K, voor het lichtere segment van dubbelwerkende tochtdeuren, winkeldeuren, magazijndeuren, galerijdeuren e.d.; deurdikte 40 mm. (35 mm. op aanvraag). Altijd uitgevoerd met vaststelling op 90o. Uitvoering schoen van slijtvaste kunststof en achterplaat staal verzinkt. Ook uitvoeringen leverbaar met RVS achterplaat. Wordt standaard compleet geleverd met patentbouten voor door-en-door montage zodat toepassing met holle deuren ook geen probleem is. Er is nagenoeg geen onderhoud aan deze scharnieren vereist. Geschikt tot een maximum deurgewicht van ca. 45 kg., voor zwaardere deuren verwijzen wij u naar HAWGOOD type 4241.

      4241
HAWGOOD 4241, voor dubbelwerkende tochtdeuren, winkeldeuren, magazijndeuren, galerijdeuren, fabrieksdeuren e.d.; deurdikte 40 mm. Met en zonder vaststelling op 90o. Uitvoering schoen R.V.S. en achterplaat verzinkt. Ook leverbaar in een volledige R.V.S. uitvoering voor toepassing in bijvoorbeeld ruimtes met zwembaden en andere plaatsen waar veel vocht voorkomt. Ook leverbaar in een vergulde uitvoering.

 Type  Soort  Toepassing  Finish
 4000  Dubbelwerkende veerscharnieren  kleine deuren 19-24 mm. dik  Vernikkeld of messing gepolijst
 4500  Dubbelwerkende veerscharnieren  kleine deuren 25-30 mm. dik  Vernikkeld of messing gepolijst
 4140K  Dubbelwerkende veerscharnieren   lichte deuren 40mm. dik (35 mm. op aanvraag)   Kunststof schoen met staal verzinkte achterplaat of
  Kunststof schoen met RVS achterplaat
 4241  Dubbelwerkende veerscharnieren  normale deuren 40mm. dik  Verzinkt (schoen RVS), volledig RVS
 of RVS verguld