Slider

Nieuwbouw

Op 7 december 2020 is er met het slaan van de eerste paal een begin gemaakt aan onze nieuwbouw op industrieterrein de Munt in Emmeloord!

Het huidige pand van DICTATOR Productie B.V. dateert uit 1965 en is door de jaren heen al een aantal keren uitgebreid en gemoderniseerd, maar liep o.a. vanwege de groei van het machinepark tegen de grenzen aan. Het nieuwe pand, dat op een kavel van bijna 13.000 m² gebouwd wordt, zal voorbereid zijn op de toekomst.

De ruime hal wordt opgedeeld in een machinehal voor de productie en een hal voor de assemblage en opslag van halffabricaten.

De werknemers zullen er ook comfortabel bij zitten in een ruim, modern kantoor. Daarnaast zullen er ruimtes komen om producttrainingen te verzorgen en natuurlijk een showroom.

Het nieuwe pand zal ook voldoen aan de meest actuele normen op het gebied van duurzaamheid.

De verwachting is dat de bouw rond juli 2021 afgerond zal zijn.

Wij willen u op deze pagina graag de mogelijkheid bieden om op de hoogte te blijven van de voortgang van dit mooie project. Onder de kaart vindt u daarom per week een korte samenvatting en een aantal foto's van wat er in de desbetreffende week gerealiseerd is.

Updates per week

Week 11

De tijd van grote, zichtbare veranderingen (van buitenaf) loopt aardig op z’n eind nu de buitenkant van het pand steeds verder afgerond wordt. Maar er is, hoewel het dus niet even zichtbaar is, wel weer vooruitgang geboekt. Er is bijvoorbeeld verder gewerkt aan de dakbedekking en de vloeren.

Week 10

De focus de afgelopen week heeft gelegen op het plaatsen van de binnenwanden en het leidingwerk. Dankzij de plaatsing van de prefab binnenwanden in het kantoor is de ruimte nu afgesplitst van de fabriekshallen. Daarnaast is er begonnen met het storten van de betonvloeren.
Verder is er gewerkt aan de dakbedekking. Het plaatsen hiervan werd wel tijdelijk stopgezet door het stormachtige weer, maar gelukkig konden de werkzaamheden snel weer opgepakt worden (en is er niets weggewaaid).

Week 9

De buitenkant van het gebouw is nu voor een groot gedeelte voltooid. De komende tijd zal er meer gefocust worden op de binnenkant, zoals bijv. installaties, de binnenwanden plaatsen, etc.

Week 8

De staalconstructie is ondertussen voltooid en er worden pallets vol met isolatiemateriaal achter de beplating weggewerkt. Hierdoor wordt de basis gelegd om er ook in de toekomst warmpjes bij te kunnen zitten – en in de zomer juist de warmte buiten te houden.

Overal in het gebouw wordt vloerverwarming toegepast, ook in de hallen. Dit zorgt voor een constante temperatuur en daarnaast kan het systeem gebruikt worden om de ruimten in de zomer juist te koelen.

Week 7

Wat een temperatuurverschil met vorige week! Er is deze week meer vooruitgang geboekt in de staalconstructie, de beplating van de buitenmuren en het dak.

Week 6

Ondanks de ijzige kou en de sneeuw van de afgelopen week is er deze week verder gewerkt aan de staalconstructie van het gebouw. Daarnaast is ook met de beplating van de buitenmuren begonnen en is er een begin gemaakt aan het dak.

Week 5

De staalconstructie voor de fabriekshallen wordt geplaatst.

Week 4

De staalconstructie van de kantoren wordt geplaatst.

Week 3

De kanaalplaten worden geplaatst op het kantoorgedeelte.

Week 2

De feestdagen zijn voorbij en het is weer tijd om aan de slag te gaan. Deze week was het leidingwerk voor de kantoren aan de beurt.

Week 52

De vloer van het kantoorgedeelte van het gebouw wordt gestort.

Week 51

Er is vordering gemaakt met het slaan van de palen en de bekisting.

Week 50

De bouw is officieel begonnen! Op 7 december 2020 is de bouw van start gegaan met het slaan van de eerste heipaal - van de in totaal 755.