Nieuwbouw
Nieuwbouw

Nieuwbouw

Op 7 december 2020 is er met het slaan van de eerste paal een begin gemaakt aan onze nieuwbouw op industrieterrein de Munt in Emmeloord!

Het huidige pand van DICTATOR Productie B.V. dateert uit 1965 en is door de jaren heen al een aantal keren uitgebreid en gemoderniseerd, maar liep o.a. vanwege de groei van het machinepark tegen de grenzen aan. Het nieuwe pand, dat op een kavel van bijna 13.000 m² gebouwd wordt, zal voorbereid zijn op de toekomst.

De ruime hal wordt opgedeeld in een machinehal voor de productie en een hal voor de assemblage en opslag van halffabricaten.

De werknemers zullen er ook comfortabel bij zitten in een ruim, modern kantoor. Daarnaast zullen er ruimtes komen om producttrainingen te verzorgen en natuurlijk een showroom.

Het nieuwe pand zal ook voldoen aan de meest actuele normen op het gebied van duurzaamheid.

Wij willen u op deze pagina graag de mogelijkheid bieden om op de hoogte te blijven van de voortgang van dit mooie project. Onder de kaart vindt u daarom per week een korte samenvatting en een aantal foto's van wat er in de desbetreffende week gerealiseerd is.

Updates per week

Week 40

De laatste hand wordt gelegd aan de montagehal, zodat binnenkort de machines verhuisd kunnen worden.

Ondertussen zijn ook de moderne, strakke kantoorruimtes bijna klaar voor gebruik.

Week 39

Toch een stukje herkenbaarheid: deze week is onze naam op het pand geplaatst. Daarnaast ook onze slogan, waarmee ons internationale karakter wordt benadrukt.

Verder zijn de glazen panelen van de kantoorruimtes ook geplaatst.

Week 38

De coating van de vloer in de hallen is ondertussen opgedroogd.

Deze week is er verder gewerkt aan het plaatsen van de keuken. Zo is er nu een keukeneiland. Daarnaast werd ook het sanitair geplaatst.

Week 37

Er is een coating aangebracht op de vloeren in de hallen. Daarnaast is bij de hoofdingang de trap naar de eerste verdieping geplaatst.

Week 36

Er diverse dingen gedaan in de hallen deze week. Zo is er bijvoorbeeld een doorgang van het kantoor van de Technisch directeur naar het bedrijfsbureau gemaakt en is in de machinehal het luchtbehandelingssysteem ondertussen volledig geïnstalleerd.

Week 35

De werkzaamheden zijn weer hervat.

Bij de hoofdingang is er fotobehang opgeplakt en verder werden er kasten, keukens en houten panelen in het pand geplaatst.

Buiten is de laatste hand gelegd aan het stuk tussen de gevel en het dak.

Week 31 t/m 34

Deze weken was het zomervakantie, waardoor de bouwwerkzaamheden waren onderbroken.

Week 30

In de hallen is er gewerkt aan een zolder voor de opslag. Daarnaast zijn er ook aansluitpilaren geplaatst, waarin alle stroomaansluiting etc. voor de machines worden verwerkt.

Verder is er aan de opbouw begonnen voor de wc en de daaraan grenzende de slijpruimte.

Week 29

Deze week zijn de ramen geplaatst in de kozijnen.

Daarnaast hangt in het kantoorgedeelte nu het raster voor het plafond. Nu hoeven alleen de plafondplaten nog erin gezet te worden.

Week 28

Deze week is er zowel gewerkt aan de binnenkant als de omgeving rondom het pand. Zo is er bestraat rondom het gebouw, zodat er nu bijv. ook parkeervakken zijn.

Ondertussen is, met uitzondering van de hoofdingang, de gehele buitenkant van het kantoorgedeelte voltooid.

Binnen is er gewerkt aan de opbouw van de technische ruimte, de testruimte en de ruimte voor het laden/lossen van kleine pakketten/zendingen. Daarnaast begint ook het kantoorgedeelte er steeds meer op te lijken.

Week 27

De hal wordt opgesplitst zodat er een deel gebruikt kan worden voor opslag van materialen als staal etc.

Daarnaast is er begonnen aan het dichtmaken van de technische ruimte en testruimte.

Week 26

Deze week is er op de muren in het bedrijfsbureau het stucwerk aangebracht en zijn de tegels gelegd. De gang in het kantoorgedeelte is inmiddels ook betegeld, alleen is dit iets minder goed zichtbaar op de foto's omdat hierover een beschermloper is gelegd. Daarnaast zijn de muren van de toiletten betegeld.

In de technische ruimte op de bovenverdieping van het kantoorgedeelte komt al het leidingwerk (elektrisch en werktuigbouwkundig) al mooi samen.

Verder zijn de afwerkvloeren op de zolder in de hallen gestort nadat de hekwerken waren aangebracht en is er begonnen aan de bestrating buiten.

Week 25

De steigers langs de buitenmuren zijn weggehaald, hierdoor zijn de gemetselde muren goed zichtbaar. Nu het metselen voltooid is, kunnen de ramen in het kantoorgedeelte ook geplaatst worden.

Daarnaast werd de luchtbehandelingsinstallatie, die vorige week aangelegd is in de montagehal, nu ook geplaatst in de machinehal.

Week 24

Deze week is gewerkt aan het aanleggen van het leidingwerk voor de vloerverwarming. Daarnaast werd de luchtbehandelingsinstallatie in de montagehal geïnstalleerd.

Verder worden er kozijnen geplaatst en is er gestart met het leggen van tegels in het kantoorgedeelte.

Week 23

De buitenmuren zijn ondertussen volledig gemetseld. Het is nu tijd om de eerste deuren en ramen te plaatsen.

Daarnaast zijn ook alle binnenwanden geplaatst, daarom is er begonnen met het stucwerk.

Week 22

Het storten en vlinderen van de betonvloeren is afgerond. De eerste overheaddeur van de fabriekshal is deze week ook geplaatst.

Verder werden de laatste stukjes buitenmuur van het kantoor gemetseld.

Week 21

Deze week is de machinehal aan de beurt voor het storten van de betonvloer. In deze hal werd 375 m3 beton gestort. Daarnaast is er gewerkt aan het vlinderen van deze vloer.

Week 20

Nadat er sinds week 17 voorbereidingen zijn gemaakt voor het storten van de betonvloer, is het nu eindelijk zo ver. Deze week is er 475 m3 beton gestort in de montagehal.

Daarna is er begonnen met het vlinderen van deze betonvloer met wel heel bijzondere machines. Verder is er ook weer gewerkt aan de plaatsing van de luchtbehandelingsinstallatie.

Week 19

Deze week is er verdergegaan met de werkzaamheden van week 17 en 18: de plaatsing van constructie van de binnenwanden, de voorbereiding van het storten van de betonvloer en de plaatsing van de luchtbehandelingsinstallatie, en er is weer vooruitgang gemaakt met het metselen van de buitenmuren.

Week 18

De werkzaamheden van week 17 werden deze week weer vervolgd (het plaatsen van de constructie van de binnenwanden van het kantoor; voorbereiding voor het storten van de betonvloer; het metselen van de buitenmuren van het kantoor).

Daarnaast werd er begonnen aan de voorbereidingen voor de plaatsing van de luchtbehandelingsinstallatie.

Week 17

Deze week is er begonnen met plaatsing van de constructie van de binnenwanden van het kantoor.

Daarnaast is de voorbereiding voor het storten van de betonvloer in beide hallen en het metselen van de buitenmuren van het kantoor gestart.

Week 16

De binnengevel van het kantoor is nu helemaal afgesloten. Er is gestart met het metselen van de buitengevel van het kantoor.

Daarnaast is in de hallen nu alle isolatie voor onder de betonvloer aangebracht. Ook worden nu de betonmatten en onderwapening gelegd.

Er wordt verder druk gewerkt met het aanbrengen van de binnenwanden van de bovenverdieping. Op het kantoor is daarnaast de installateur bezig met o.a. de installatie van het sanitair.

Tot slot worden de kozijnen van de kantoren naar de hal uitgezaagd.

Week 15

Deze week is er gestart met het plaatsen van de binnenwanden op het kantoor van de bovenverdieping.

Daarnaast wordt op de begane grond de afwerkvloer van het kantoor aangebracht.

Ondertussen wordt het zand in de hallen geëgaliseerd. Dit is nodig om de isolatie vlak aan te kunnen brengen. Alle leidingen die onder de betonvloer lopen zijn dus ondertussen gelegd en nu netjes weggewerkt. Daarnaast wordt de isolatie van de vloer in de hallen ook aangebracht.

Tot slot zijn de dakdekkers bezig geweest om alles af te werken op het dak.

Week 14

Op 9 april is de betontrap geplaatst (zie foto) die vanuit de hal naar de kantine leidt.

Daarnaast werd het materiaal van de binnenwanden van de bovenverdieping aangevoerd en zijn de wanden voor het kantoor uitgezet op de betonvloer.

Alle boringen van de bronnen zijn ondertussen gereed en er wordt verdergegaan met het aansluiten van de buizen.

Verder is ook het leggen van de vloerverwarming, netten en leidingwerk in het kantoor op de begane grond afgerond.

Week 13

Er is gestart met het boren van de bronnen voor de warmtepomp naast de rechterzijde van het gebouw. In totaal zijn dit 13 boringen van elk 120 m diep.

Daarnaast zijn de slangen voor de vloerverwarming in het kantoor op de begane grond gelegd.

Week 11

De tijd van grote, zichtbare veranderingen (van buitenaf) loopt aardig op z’n eind nu de buitenkant van het pand steeds verder afgerond wordt. Maar er is, hoewel het dus niet even zichtbaar is, wel weer vooruitgang geboekt. Er is bijvoorbeeld verder gewerkt aan de dakbedekking en de vloeren.

Week 10

De focus de afgelopen week heeft gelegen op het plaatsen van de binnenwanden en het leidingwerk. Dankzij de plaatsing van de prefab binnenwanden in het kantoor is de ruimte nu afgesplitst van de fabriekshallen. Daarnaast is er begonnen met het storten van de betonvloeren.

Verder is er gewerkt aan de dakbedekking. Het plaatsen hiervan werd wel tijdelijk stopgezet door het stormachtige weer, maar gelukkig konden de werkzaamheden snel weer opgepakt worden (en is er niets weggewaaid).

Week 9

De buitenkant van het gebouw is nu voor een groot gedeelte voltooid. De komende tijd zal er meer gefocust worden op de binnenkant, zoals bijv. installaties, de binnenwanden plaatsen, etc.

Week 8

De staalconstructie is ondertussen voltooid en er worden pallets vol met isolatiemateriaal achter de beplating weggewerkt. Hierdoor wordt de basis gelegd om er ook in de toekomst warmpjes bij te kunnen zitten – en in de zomer juist de warmte buiten te houden.

Overal in het gebouw wordt vloerverwarming toegepast, ook in de hallen. Dit zorgt voor een constante temperatuur en daarnaast kan het systeem gebruikt worden om de ruimten in de zomer juist te koelen.

Week 7

Wat een temperatuurverschil met vorige week! Er is deze week meer vooruitgang geboekt in de staalconstructie, de beplating van de buitenmuren en het dak.

Week 6

Ondanks de ijzige kou en de sneeuw van de afgelopen week is er deze week verder gewerkt aan de staalconstructie van het gebouw.

Daarnaast is ook met de beplating van de buitenmuren begonnen en is er een begin gemaakt aan het dak.

Week 5

De staalconstructie voor de fabriekshallen wordt geplaatst.

Week 4

De staalconstructie van de kantoren wordt geplaatst.

Week 3

De kanaalplaten worden geplaatst op het kantoorgedeelte.

Week 2

De feestdagen zijn voorbij en het is weer tijd om aan de slag te gaan. Deze week was het leidingwerk voor de kantoren aan de beurt.

Week 52

De vloer van het kantoorgedeelte van het gebouw wordt gestort.

Week 51

Er is vordering gemaakt met het slaan van de palen en de bekisting.

Week 50

De bouw is officieel begonnen! Op 7 december 2020 is de bouw van start gegaan met het slaan van de eerste heipaal - van de in totaal 755.