Deurhoudmagneten Deurhoudmagneet voor inbouwmontage in de wand
 
  PDF documentatie
DICTATOR Electromagneten U serie

DICTATOR deurhoudmagneten worden, in combinatie met rookmelders, toegepast om branddeuren open te houden.

Deurhoudmagneten voor inbouwmontage worden in die situaties toegepast waar de ruimte tussen de wand en deur beperkt is, en in gevallen waar de magneet verdekt gemonteerd dient te worden.

De magneet is in een witte kunststof voorplaat ingebouwd die de afmetingen heeft van een normale inbouw-wandcontactdoos .

DICTATOR deurhoudmagneten zijn standaard met een vrijloopdiode uitgerust. Bij een foutieve aansluiting voorkomt de ingebouwde sperdiode dat de vrijloopdiode defect raakt.

De deurhoudmagneten EM GD 50 zijn in Duitsland volgens norm EN 1155:2003 getest en goedgekeurd en in combinatie met de DICTATOR rookmelders RM 2000 en RM 3000 toegelaten (Goedkeuringsnr. Z-6.5-1335) 

Technische details Deurhoudmagneet type  Aansluitspanning Stroomopname Temperatuurbereik Houdkracht
GD 50 U 35 24 V DC 15 % 67 mA (=1,6W) -20C tot +60 600 N
  Oppervlakte wit (kunststof)
  Inschakelduur 100%
Remanent 0 N

Montage

De magneet wordt in de wand achter de deur bevestigd, die opengehouden dient te worden. Inbouwdoos is niet bij de levering inbegrepen maar dient tenminste 35 mm diep te zijn en een hart op hart maat van 60 mm tussen de bevestigingsgaten te hebben (bijv. van fabrikaat Jung of Kaiser).

 

Keuze uit verschillende ankerplaten vindt u ook op deze website in het aan de linkerzijde staande menu.

Let op: Volgens de brandweervoorschriften moet een deurhoudmagneet, die een branddeur openhoudt, d.m.v. van een schakelaar van stroomvoorziening kunnen worden onderbroken. Deze schakelaar moet altijd zichtbaar zijn. Daarom adviseren wij om naast de deur een onderbrekingsschakelaar te plaatsen. Hiervoor kunt u de links afgebeelde DICTATOR onderbrekingsschakelaar (bestelnr. 040005) gebruiken.

 

 


Maten

Alle afmetingen zijn in mm. aangegeven

Bestelgegevens Type Houdkracht Artikelnr.
EM GD 50 U 35 600 N 041 011