Over ons

Geschiedenis

Al meer dan 85 jaar lang richt DICTATOR zich volledig op het produceren van deuropvangers, deursluiters (voor zowel in- als opbouw), veerscharnieren en deurvastzetters.

Ons bedrijf is opgericht in 1932 te Amsterdam als DICTATOR Deursluiter Maatschappij, vervolgens in 1949 verhuisd naar Bussum, daarna sinds 1965 zijn we in Emmeloord gevestigd geweest aan de Energieweg en op 1-12-2021 verhuisd naar de Florijn 13, 8305 BR Emmeloord.

YouTube

Door de video te laden, accepteert u het privacybeleid van YouTube.
Lees meer

Video laden

DICTATOR groep

Sinds 1988 maken wij deel uit van de internationale DICTATOR groep, waarvan het hoofdkantoor zich in het Zuid-Duitse Neusäß bevindt.

De DICTATOR groep beschikt over een aantal productievestigingen binnen Europa. Iedere DICTATOR vestiging werkt zelfstandig en kan zich voor de volle 100% richten en specialiseren op zijn eigen producten. Daardoor kan er snel en flexibel worden ingespeeld op marktontwikkelingen of speciale wensen van de klant. Daarnaast biedt DICTATOR ook de continuïteit en zekerheid van een groot concern.

DICTATOR producten worden wereldwijd geëxporteerd en de DICTATOR groep beschikt over een groot wereldwijd netwerk van vertegenwoordigingen en agenten.

De naam DICTATOR

Er wordt vaak aan ons gevraagd waar de naam DICTATOR vandaan komt. Om dit te beantwoorden moeten we een stukje terug in de tijd:

In 1930 hebben een Duitser en een Nederlander de "Hydraulischen Stoßdämpfer und Schließer für Türen" uitgevonden. Dit speciale type deursluiter remt de deur af als deze wordt gesloten, trekt deze vervolgens rustig dicht en houdt deze gesloten. De uitvinders noemden dit product de DICTATOR omdat het de deur dicteert om voorzichtig en veilig te sluiten.

Omdat de oorsprong van de huidige DICTATOR groep al internationaal was, kozen de twee uitvinders voor de internationale spelling met de "c" in plaats van de Duitse spelling met een "k".

DICTATOR Productie vandaag de dag

Onze sterke punten

Productie hand in hand met verkoop
Vanaf begin af aan is bij DICTATOR Productie de productie onlosmakelijk verbonden met de verkoop. Dit is de reden dat onze producten van uitstekende kwaliteit en in verschillende soorten beschikbaar zijn - de producten worden constant aangepast aan de vraag ernaar op de markt. Wij verbeteren en automatiseren voortdurend onze productietechnologie zodat we zo kosteneffectief mogelijk kunnen produceren.

Automatisering
De uitdaging is om machines en productieprocessen te ontwikkelen die flexibel genoeg zijn om vele verschillende producten te produceren. Maar ons doel is om alle processen die sneller en van betere kwaliteit geproduceerd kunnen worden door machines te automatiseren.
In de jaren 80 namen we onze eerste robot in gebruik, genaamd Robby. Ondertussen heeft Robby Twee het van hem overgenomen en doet zijn werk net zo ijverig als probleemloos. De "intelligente" automatisering (inclusief de CAD/CAM-besturing van onze CNC-machines) creëert meer flexibiliteit dan voorheen, met hoge kwaliteit en korte levertijden als gevolg.

Kwaliteit

DICTATOR Productie is dankzij de kennis die gedurende tientallen jaren is opgebouwd, gecombineerd met persoonlijke betrokkenheid en het onbeperkte enthousiasme voor nieuwe dingen, erin geslaagd om een balans te vinden tussen de hoogste kwaliteit, flexibiliteit en kosteneffectieve productie.

Omdat stabiliteit en duurzaamheid belangrijke kwaliteitskenmerken zijn van alle DICTATOR-producten, worden al onze producten onderworpen aan vele uithoudings- en duurzaamheidstesten onder het motto "één test is geen test".

Producten

Een greep uit het productieprogramma van DICTATOR Productie: