De Homelift DHM 500 – Gemeentehuis putten

De Homelift DHM 500 – Gemeentehuis putten

DICTATOR  is door Korfker Architecten (tegenwoordig KHV) aangetrokken als leverancier van de opvallende panoramalift. De architect wenste hier een ronde lift en DICTATOR staat bekend als liftleverancier van maatwerk. Dit heeft geresulteerd in een geolied stukje samenwerking waarbij zowel DICTATOR, architect Korfker, liftdealer MijnHuislift en Van den Beemd- leverancier van de glazen schacht betrokken waren.

We hadden te dealen met 3 verschillende uitdagingen én een bestaande situatie, het was zeer complex. De geheel beglaasde staalconstructie in een ronde uitvoering, met ronde omhooglopende glasschellen en een vertanding van de trap. Op tekening leek het symmetrisch en inpasbaar, maar de praktijk was weerbarstig. Het kostte heel wat meetwerk. Door de gespecialiseerde liftschachtbouwer Van den Beemd erbij te betrekken is ook de glazen schacht perfect vorm gegeven.

De staalconstructie met liftgeleiders van DICTATOR en alles wat aan de constructie bevestigd moest worden is in de fabriek voorgemonteerd. Het elf meter hoge bouwwerk is op een vrachtwagen naar Putten gekomen en door de ronde lichtkoepel bovenop het bestaande trappenhuis naar beneden gebracht.  Deze speciaal-oplossing was vertrouwd werk maar natuurlijk wel “custom made”. DICTATOR hanteert een modulair plaatstalen schachtsysteem die met staalplaten panelen, glazen panelen of geperforeerde panelen kan worden geleverd. Andere aanbieders werken vaak met een beperkt aantal maten. Wij gaan verder, je wilt de ruimte natuurlijk zo efficiënt mogelijk benutten.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie locatie? Stuur ons gerust een bericht!

>> Naar het product

>> Neem contact met ons op